De mogelijkheden van een slowjuicer: van ijs tot salsa

De mogelijkheden van een slowjuicer: van ijs tot salsa

Introductie

Slowjuicers zijn stille, krachtige apparaten die zijn ontworpen om het maximale uit je groenten en fruit te halen. Door het gebruik van een langzame rotatiesnelheid en een laag wattage, behoudt een slowjuicer de voedingsstoffen en enzymen in het sap. Wat veel mensen niet weten, is dat slowjuicers veelzijdiger zijn dan je zou denken. Ze kunnen veel meer dan alleen maar sap maken! In deze blog bespreken we vijf creatieve en gezonde ideeën die je met een slowjuicer kunt maken.

1. IJsbereiding

Het klinkt misschien vreemd, maar met een slowjuicer kun je heerlijk gezond ijs maken. Het enige wat je nodig hebt, is bevroren fruit. Het belang van het gebruik van bevroren fruit is dat het rechtstreeks uit de vriezer komt en dus direct die bevroren textuur zal behouden.

Om ijs te maken met een slowjuicer, voeg je eenvoudigweg het bevroren fruit toe aan de juicer. Het fruit wordt vermalen en in een sorbet-achtige consistentie getransformeerd. Je kunt experimenteren met verschillende smaken zoals mango-sinaasappel, ananas-aardbei, of gemengde bessen om je eigen unieke sorbet te creëren.

2. Smoothies maken

Een ander voordeel van een slowjuicer is dat het eenvoudig gezonde en lekkere smoothies kan maken. Omdat de slowjuicer de ingrediënten op lage snelheid scheidt, blijft de dikte en textuur van de smoothie behouden. Bovendien behoudt een slowjuicer de voedingsstoffen beter dan een gewone blender.

Om een smoothie te maken, voeg je simpelweg de gewenste groenten, fruit, vloeistof (zoals water, sinaasappelsap of plantaardige melk) en eventueel zaden zoals chia of lijnzaad toe aan de slowjuicer. Je kunt experimenteren met ingrediënten en texturen, zoals spinazie, banaan, boerenkool, en avocado. Enkele voorbeelden van lekkere smoothie combinaties zijn appel-komkommer, bosvruchten-amandelmelk, of wortel-gember.

3. Salsa bereiding

Misschien verrassend, maar met een slowjuicer kun je ook verse salsa's maken. Zelfgemaakte salsa's zijn niet alleen verser, maar je kunt ook precies bepalen wat erin gaat. Zo weet je zeker dat er alleen pure ingrediënten in zitten en geen onnodige toevoegingen zoals conserveringsmiddelen of kleurstoffen.

Stel je bijvoorbeeld eens een verse tomatensalsa voor: je begint met enkele rijpe tomaten, een uitje, een teentje knoflook, een stukje jalapeño en een handvol verse koriander. Voeg deze ingrediënten toe aan de slowjuicer en je hebt binnen enkele minuten een heerlijke, verse salsa. Andere salsa's die je kunt maken met een slowjuicer zijn bijvoorbeeld mangosalsa, perziksalsa of groene tomatillo-salsa.

4. Notenmelk bereiden

Zelfgemaakte notenmelk is een uitstekend alternatief voor koemelk, en een slowjuicer is het perfecte hulpmiddel om notenmelk mee te maken. Je hebt alleen geweekte noten (zoals amandelen, cashewnoten of hazelnoten) en water nodig.

Laat de noten minimaal vier tot zes uur weken en spoel ze daarna goed af. Voeg de noten en het water toe aan de slowjuicer, en de notenmelk komt er vloeibaar en romig uit. Het maken van je eigen notenmelk heeft veel voordelen, zoals dat het geen toegevoegde suikers bevat, je zeker weet waar de ingrediënten vandaan komen en het milieuvriendelijker is dan kant-en-klare melk in een pak. Bovendien kun je met verschillende soorten noten variëren in smaak en consistentie.

5. Hummus en dips maken

Een slowjuicer is ook ideaal voor het bereiden van heerlijke, romige hummus en andere dips. Begin met kikkererwten (uit een potje of geweekt en gekookt), voeg wat tahin, olijfolie, citroensap, knoflook en zout toe en laat de slowjuicer zijn werk doen. Het resultaat is smeuïge, verse hummus zonder dat je urenlang met een keukenmachine in de weer bent.

Naast hummus kun je ook andere dippende bereiden met een slowjuicer, zoals een romige guacamole gemaakt van avocado's, limoensap en kruiden, of een zongedroogde tomatendip met cashewnoten en kruiden. Wees creatief en bedenk je eigen combinaties!

Slot

In deze blog hebben we gezien dat slowjuicers niet alleen geschikt zijn voor het maken van sap, maar ook voor ijs, smoothies, salsa's, notenmelk en hummus. Ze zijn dus veel veelzijdiger dan je in eerste instantie zou denken. We moedigen je aan om je slowjuicer te gebruiken voor meer dan alleen het maken van sap en erop los te experimenteren. Zo ontdek je nog meer smaakvolle en gezonde mogelijkheden van dit prachtige apparaat!

Klaar om een keuze te maken?
Bekijk dan nu alle slowjuicers.

© 2024 Beste Slowjuicer, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten